Acupuntura i Medicina Tradicional Xinesa.

Acupuntura

L'Acupuntura és un dels principals components de la Medicina Tradicional Xinesa. L'acupuntura es basa en l'estimulació de punts en el cos mitjançant una sèrie de tècniques, com la col·locació de fines agulles especials i la seva manipulació manual.

A través de l'estimulació d'aquests punts, l'acupuntura aconsegueix corregir desequilibris energètics i millorar la qualitat de vida de les persones.

Tot i tenir més de 2000 anys d'història, als paisos occidentals l'acupuntura ha estat topant durant força anys amb la reticència de part de la comunitat científica. Finalment, durant els darrers anys institucions sanitàries mundials han manifestat públicament el seu reconeixement i recolzament a l'acupuntura com a tractament mèdic plenament segur (per professionals qualificats). Organitzacions com les Nacions Unides, l'Organisme Mundial de la Salut (OMS), el Servei Nacional de Salut del Regne Unit i el National Institutes of Health als Estats Units entre altres recolzen obertament l'acupuntura.

La medicina tradicional xinesa

La Medicina Tradicional Xinesa és la medicina més antiga que continua utilitzant-se actualment. És una medicina energètica que considera la malaltia com un desequilibri.

Utilitza diversos elements terapèutics; el més conegut és l’acupuntura, que consisteix en la col·locació d’unes fines agulles en punts de la pell situats al llarg dels meridians, canals energètics relacionats amb els diferents òrgans del cos. A més de l’acupuntura s’utilitza la moxibustió, que consisteix a escalfar els punts d’acupuntura, la fitoteràpia, la dietètica, els exercicis respiratoris i els exercicis corporals com el Taichi i el QiGong.

Diagnòstic i aplicacions terapèutiques

Es realitza un diagnòstic energètic, basat en l’equilibri Yin-Yang i en els cinc elements.

L'OMS recomana la utilització de l’acupuntura en 43 malalties.

Indicacions i patologies tractades amb acupuntura

Professionals de medicina tradicional xinesa i acupuntura

A càrreg del servei de medicina tradicional xinesa i acupuntura estan: